Berat Kandili Nedir ? Berat Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı ? 100 Rekatlık Berat Gecesi Namazı 2025

 

Ey kalbi hüzünle dolan, günahlardan sıyrılmak isteyen, Allah’a yaklaşmak isteyen can!
Göklerin yarıldığı, duaların semaya yükseldiği, kaderin yeniden yazıldığı o müstesna an: Berat Kandili. Bu gece, kurtuluşun müjdecisi, günahların affına vesile bir gece. Hazır mısın bu eşsiz geceyi layıkıyla idrak etmeye?

Berat Kandili, Şaban ayının 15. gecesi… Bu mübarek gece, Ramazan ayının gelişini müjdelerken, aynı zamanda geçmişin muhasebesini yapma ve geleceğe umutla bakma fırsatı sunar. Allah’ın “Benden isteyin!” diye seslendiği bu saatlerde, kalplerimizi nasıl diri tutacağız? İşte, ömür boyu unutulmayacak bir gece…

Peki, bu kıymetli geceyi nasıl değerlendirmeli? Hangi ibadetler yapılmalı? Kısaca bunlardan bahsedelim ve gecemizi nurlandıralım:

1. Kur’an’la Dirilmek:
Özellikle Yasin-i Şerif okuyarak bereketlenelim. Mahmud Sami Ramazanoğlu Hocaefendi’nin tavsiyesine göre:
– İlk Yasin’de dünya ve ahiret saadeti,
– İkinci Yasin’de dünya bereketi,
– Üçüncü Yasin’de belalardan korunma niyaz edilmeli.

2. 100 Rekatlık Hayır Namazı: 
Yatsıdan sonra, her rekatta 1 Fatiha + 10 İhlas ile 100 rekat namaz kılalım. Gücümüz yetmezse, her rekatta 3 İhlas okuyabiliriz. Bu namaz, “Salâtü’l-Hayr” olarak bilinir ve kader defterini hayırla doldurmanın anahtarıdır. Unutmayın: Farz borçları olanlar önce kaza namazlarını eda etmeli. Nafileler, denizde damla mesabesindedir.

3. Tövbe ve İstiğfar:
Bolca tövbe edip, yeniden doğmak için temizlenelim. Peygamberimiz (s.a.v.), “Günde 100 kere istiğfar ederim” buyuruyor. Bu gece, şirkten uzak her büyük günahın affedileceği müjdelenmiştir. “Allah’ım, gazabından affına sığınıyorum! Senden yine sana iltica ediyorum!” diye gözyaşlarıyla yalvaralım.

4. Salavat ve Zikir:
Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) sonsuz salavat gönderelim. Her salavat, O’na ulaşan bir mektup gibidir. “Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed” zikriyle geceyi aydınlatalım. Ayrıca, “Lâ ilâhe illallah” diyerek kalbimizi imanla tazeleyelim.

5. Dua ve Niyaz:
Ellerimizi semaya açıp, içimizden geçenleri Rabbimize dökelim. Dua, müminin silahıdır! “Bana dua edin, icabet edeyim” (Mümin, 60) ayetini unutmayalım. Ağlayarak, yalvararak, hiç çekinmeden isteyelim.

6. Oruç ve İnfak:
Kandilin gündüzünü oruçla, gecesini ibadetle ihya edelim. Hz. Aişe (r.a.) anlatıyor: “Resulullah (s.a.v.), Şaban ayını neredeyse tamamen oruçlu geçirirdi.” Ayrıca, infak edelim; bir yetimin başını okşamak, komşuya yemek götürmek gibi küçük ama değerli iyiliklerle Allah’ın rızasını kazanalım.

Unutma: Berat Kandili, yeniden başlamak için bir fırsattır! Secdelerin, duaların ve tövbelerinle Allah’ın sonsuz rahmetine sığın. O’nun lütfu, senin umduğundan da büyüktür.

Not: Bu içerikleri üretmek, ciddi emek ve araştırma gerektiriyor. YouTube kanalımıza abone olarak bu hayrın yayılmasına destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler!

“Allah’ım, bu geceyi hürmetine bizleri affeyle, rahmetinle kuşat ve Ramazan’a eriştir!”

WhatsApp
Facebook
Twitter
Telegram
Tıkla gönder.
1
Hızlıca bize yaz...
Merhaba https://mavera.com.tr/berat-kandili-nedir-berat-kandilinde-hangi-ibadetler-yapilmali-100-rekatlik-berat-gecesi-namazi-2025 üzerinden ulaşmaktayım.
Hızlı iletişim